2017. április 13., csütörtök

Jimmy Thoronka: Home Office odmietne žiadosť na pobyt vo Veľkej Británii

top 100 metrov šprintér Sierra Leone sa obáva jeho sny stať world-class športovcov boli rozdrobené po vnútra odoprený prospech na pobyt vo Veľkej Británii.

Jimmy Thoronka, ktorý vlani utiekol z Commonwealth Games po Ebola zdevastovala jeho rodinu späť domov, a bol objavený Guardian vyziabnutý a bezdomovcov v uliciach Londýna, aplikovaný na pobyt vo Veľkej Británii po tom, čo bola ponúknutá športové štipendium na University of East London.

Ale vnútra nielenže zamietol jeho žiadosť, ale povedal, že jeho tvrdenia boli "zjavne neopodstatnené". To znamená, že nemá právo na odvolanie, až potom, čo sa vrátil do Sierra Leone.Ak nemá sa vrátiť domov dobrovoľn e ministerstvo vnútra ho môže zatknúť kedykoľvek od budúceho pondelka, zadrží ho a násilne odstrániť ho z Veľkej Británie.


Ministerstvo vnútra mu daná až v pondelok vyhlásiť, že opustí krajinu dobrovoľne. Keby nespĺňa ich termíne, mohol byť zadržaný a deportovaný na akomkoľvek mieste.

Hoci právnici Thoronka sa poskytujú odbornú lekársku správu, že povedal, že šprintér bol v "chronickej traumatizované stavu" po smrti osem členov jeho rodiny od vírusu Ebola, ministerstvo vnútra zamietol jeho požiadavku na základe toho, že nemá preukázanú rodinný život tu, ktoré boli iba vo Veľkej Británii od leta 2014, a mohla by sa usilovať poradenstvo v Sierra Leone.Kampaň pomôcť Jimmy Thoronka ukazuje silu Internetu pre dobro | Richard Dent Viac

Thoronka povedal, že bol spustošený r ozhodnutie. Povedal Guardianu: "Čo sa stane, aby sa ma, či som nútený vrátiť sa do Sierra Leone? Neexistuje nikto, kto by sa o mňa a tam podporujú ma a výcvikové zariadenia sú veľmi zlé. Prezident Asociácie atletického tam povedal, že mnoho športovcov sa len trénovať sám, na tratiach v školách, ktoré nie sú moc dobré.Nemyslím si, že budem robiť to, či budem musieť vrátiť. "

V liste zdôrazňujúci ich zamietnutia jeho žiadosti, ministerstvo vnútra uviedol, že Thoronka už dospelo dôveryhodnosť ako prvotriedny športovca pred vstupom do Veľkej Británie "s akýmikoľvek prostriedkami boli k dispozícii vo svojej domovskej krajine".

Ale Sierra Leone už tak napäté výcvikové zariadenia boli ďalej zdecimovaná Ebola krízy.President of Sierra Leone atletického zväzu, Abdul Karim Sesame, povedal Guardianu: "Nie sú žiadne dobré možnosti pre Jimmy trénovať v Sierra Leone."

Mike Bense, tréner na Heathside bežiaci klub v severnom Londýne, kde Thoronka bol tréning, kým čakal na rozhodnutie z ministerstva vnútra, povedal: "verejnosť nie sú vždy vedomí toho, že len veľmi malé percento populácie sú schopné bežať 100 metrov za menej ako 11 sekúnd. Jimmy už dosiahol trikrát na 10,5 sekundy. On je potenciálne jedným z elity. Jedná sa o veľmi kritická doba v jeho živote a nemôže si dovoliť strácať čas v tomto bode.Facebook Twitter Pinterest Thoronka:, Čo sa stane, aby sa ma, či som nútený vrátiť sa do Sierra Leone? 'Foto: Graeme Robertson pre Guardian

"Je to, keď sú položené základy sa pre kariéru v šprinte, ktorý má maximálnu dobu trvania päť až osem rokov. Nemôžeme si dovoliť stratiť ďalšie sezónu alebo dve. Tam je naliehavosť o Jimmy pokračuje s jeho tréningu. Jimmy má dobrú podpornú sieť tu a my sme jeho súčasťou. "

Thoronka, 20, zmizla z Commonwealth Games v auguste 2014 po tom, čo sa dozvedel, že Ebola zabila niekoľko členov svojej adoptívnej rodiny.The Guardian objavil Thoronka na uliciach Londýna mesiacov neskôr, kedy povedal: "Dúfal som, že získať medailu pre svoju krajinu. Ale počas hry som dostal strašnú správu, že môj strýko zomrel, pravdepodobne od Ebola. Nemohol som prestať plakať. Bolo ťažké pokračovať v súťažení, ale snažil som sa ďalej. "

Bol zadržaný krátko po Guardian oznámil svoju nepríjemnú situáciu a požiadal o povolenie na pobyt v Spojenom kráľovstve krátko po tom.Potom, čo bol prepustený v marci 2015, Thoronka zostal pri wellwishers v severnom Londýne a pokračoval v jeho vzdelanie v nádeji, že by bol schopný stay.Jimmy Thoronka: Obavy nad Sierra Leone športovca blaho po zatknutí čítajte viac

Dusty Amroliwala, UEL námestník vicekancelár a prevádzkový riaditeľ, povedal: "sme všetci samozrejme veľmi sklamaný, že príležitosť pre Jimmyho k štúdiu vo Veľkej Británii a ďalej rozvíjať ako world-class športovec má, teraz, bol stratený.Na UEL sme stanovili značný obchod na schopnosti u ľudí, akéhokoľvek pozadia, ktorá má byť poskytnutá možnosť plne rozvinúť svoj potenciál a uchopiť príležitosť uspieť v ich životných ambícií štúdiom na vysokých školách.

"Jimmyho príbeh - jeho boj proti obrovskej protivenstvá, jeho odhodlanie uspieť, jeho statočnosť, všetci tvárou v tvár stráca svojou rodinou po tragickej druhýkrát vo svojom mladom živote - tieto veci sú všetky označené ho ako veľmi zvláštne mladý muž [Bol to presne ten typ jedinca, ktorému UEL by si prial rozšíriť ruku podporu a sme hlboko zarmútený, že sme už nie je povolené tak urobiť. "

Van Skoric, kto pripravil zmenu. org petície za Jimmym, ktorý prilákal viac ako 70.000 podpisov, povedal, že bol šokovaný rozhodnutím domáceho úradu.

"je to len jeden človek, a ak ministerstvo vnútra nec há ho tu nebude ani stáť daňových poplatníkov niečo ako keď bola ponúknutá športové štipendium. Nemám slov o tomto rozhodnutí.Zdá sa, že v tejto spoločnosti ukazuje ľudstvo je známkou slabosti. "

Emma Sinclair, podnikateľ, ktorý podporuje Thoronka pretože jeho osud bol uverejnený v marci vyzval ľudí, aby tweet minister vnútra o prípade. Emma Sinclair (@ES_Entrepreneur) Pls skontrolovať #JimmyThoronka prípad @ukhomeoffice. Nepovolený app 2 zostáva ešte o štátne štipendium, and no záťaž; world class športovec #KeepJimmyHereOctober 1. 2015

Povedala: application "Na osobnej úrovni, som zdevastovaný Jimmyho bola odmietnutá.Je finančne nezávislá, ako fond bol zriadený, má plné štipendium na vysokú školu a má potenciál, aby sa Veľká Británia hrdý vzhľadom k jeho prirodzenej schopnosti sprinting.

"Neznesiem pomyslenie, že bude musieť vziať ho na letisko a poslať ho späť do krajiny, kde už nem á svoju rodinnú jednotku a kde jeho tréning nemôže byť podporované. Niektorí z nás v Londýne majú radi stali Jimmyho nová prijala rodina a ja by som zničený, keby musela byť znovu vykorenený a musel som sa s ním rozlúčiť - celú tú dobu vedel, že sa o stave bez záťaže a naozaj má kapacitu aby celá krajina pyšná.Jamaica a USA vítajú afrických žiadateľov o azyl, ktorí sú športovci world-class a rozhodne chceme mu dať preč "Facebook Twitter Pinterest Thoronka :., Takže mnoho ľudí vo Veľkej Británii mi pomohl'Fotografie: Graeme Robertson pre Guardian

Thoronka strávil posledných šesť mesiacov školenia tvrdé, študuje v miestnej knižnici pre to, čo dúfal, že by príprava na jeho mieru, a robiť nejaké dobrovoľné Unibet-Bonus čaká na Vás prácu na spinning centra Boom cyklu v Holborn.

< p> povedal: "Toľko ľudí vo Veľkej Británii mi pomohli: prenajímateľ s názvom C ollective mi dal zdarma ubytovanie v severnom Londýne, čistý Gym mi dal zadarmo členstvo sú advokáti Mishcon de Reya mi dal nejaký voľný pomoc.Mnohí ľudia sú tu veľmi milí. "Ministerstvo vnútra mu dal päť dní, aby rozhodnutie o návrate dobrovoľne Sierra Leone. Ak odmietne urobiť, aby mohol byť zatknutý od budúceho pondelka, ktoré v odstraňovaní imigračnej centra a násilne vrátila do Sierra Leone. On je diskutovať o jeho možnosti so svojím právnikom, Oliver Oldman v Bindmans, a očakáva sa, že urobiť konečné rozhodnutie v piatok

Thoronka povedal :. "Prezident atletického zväzu v Sierra Leone povedal, že zariadenie doma bude veľmi zlé pre mňa. Povedal, že najlepšie by bolo pre Ameriku či Jamajky, aby mi tam ponúknuť miesto vo výcvikovom tábore - majú skvelé zázemie pre šprintérov tam.Dúfam, že sa to môže stať. "

Fond bol zriadený na podporu Thoronka, nech zostane vo Veľkej Británii, alebo je nút ená k návratu do Sierra Leone, u gofundme.com/helpjimmyt. Facebook Pinterest Sierra Leone top šprintér žijú bezdomovci a hlad LondonJimmy Thoronka príbehu tak ďaleko

Stávkovanie na Unibet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése